اثر خون!
گویند روزی میشل عفلق،بنیانگذار مسیحی حزب بعث،مشغول تماشای دسته های عزاداری حضرت «سیدالشهداء»علیه السلام بود.از اطرافیان می پرسد که اینها چه می کنند؟و در پاسخ ماجرای عزاداری را برایش توضیح می دهند،وی نیز می گوید تا وقتیکه این عزاداری برپاست،حزب بعث نمی تواند قوام بگیرد.از آن هنگام بود که ماجرای برخورد و جلوگیری از عزاداری حسینی در عراق آغاز گشت.پیاده روی معروف اربعین از نجف تا کربلا سرکوب شده و عده ای نیز به شهادت رسیدند،روز به روز نیز بر فشارها افزوده می گشت،تا جاییکه حتی کوچکترین مجالس عزاداری در منازل نیاز به مجوز حکومتی داشت.اما به محض سرنگونی رژیم بعث عزاداری «ابالاحرار»علیه السلام پررونق تر از گذشته برپاگشت.
عفلق و عفلقیان تاریخ غافل از این هستند که:«ان لقتل الحسین حرارة فی قلوب المومنین لا تبرد ابدا»
و این رمز جاودانگی عاشوراست.
عزای طویریج
یکی از عزاداریهای سنتی عراقیان که در روز عاشورا در کربلا برپا می شود،عزای معروفی است به نام عزای«طویریج».طویریج منطقه ای است در چند کیلومتری اطراف کربلا،که به «هندیه»نیز شناخته می شود.عزاداران حسینی در عاشورا به صورت هروله کنان و بر سر و سینه زنان از طویریج تا کربلا و حرم مطهر را پیاده طی می کنند.
این عزا جزو ساده ترین و در عین حال شورانگیزترین عزاداریهای شیعیان عراق است و تاکید فراوانی بر آن می شود.
نقل است که یک سال مرحوم«سید بحرالعلوم»اعلی الله مقامه الشریف را دیدند که به صف عزاداران پیوسته و شروع بر سینه و سر زدن می کند.اطرافیان ایشان را آرام کرده و می گویند که مناسب شان شما نیست،و ایشان در جواب فرمودند:چه کنم،همان طور که نگاه می کردم یکباره مولایم امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را وسط جمعیت مشاهده کردم.
این عزا در کنار پیاده روی اربعین،از نجف تا کربلا،جزو خالصانه ترین عزاداریهای شیعیان محسوب می شود، بطوریکه احساس می شود صاحب عزا در آن شرکت داشته و آن را هدایت می کنند،از همین رو غریبه ها در آن احساس غریبی نمی کنند و نمی توان فقط نظاره گر بود.
شور و حال عزای طویریج غیر قابل توصیف است و فقط باید چشید و لمس کرد.
برای دیدن تصاویر عزاداری سال گذشته در کربلا به اینجا و اینجا مراجعه کنید.
متاسفانه حقیر هنوز توفیق زیارت عتبات عالیات و حضور در این عزا را نیافته ام،اما هر ساله این عزا در روز عاشورا در برخی شهرهای ایران برپا می شود.
پیشنهاد می کنم دوستان اگر می خواهند چشمه ای از آن عزای عظیم را ببینند به این نقاط بروند و البته فقط تماشاچی نباشند و با صاحب عزا همراهی کنند.
قم:از گلزار با طی خیابان انقلاب(چهارمردان)تا حرم مطهر.
اصفهان:زینبیه.از چند کیلومتری اطراف حرم.
تهران:1.از چهاراه سیروس با طی خیابان پانزده خرداد تا چهارراه گلوبندک.
2.شهرری،شهرک دولت آباد.از انتهای بلوار قدس تا محل خیمه ها(اگر خدا بخواهد و عمری باقی بود خودم اینجا حاضر می شوم).
این عزاداری بعد از اقامه نماز ظهر و عصر عاشورا برپا شده و با آتش زدن خیمه های اهل بیت همراه می شود.
دوستانی که به دنبال سوژه های ناب عاشورایی برای عکاسی،مستندسازی و... هستند این عزاداری را از دست ندهند.
و من الله التوفیق